Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest van de Abcouder Harmonie is opgericht zodat muzikanten die nog niet zo lang spelen, toch al samen muziek kunnen maken. Het orkest speelt verschillende soorten muziek, waardoor het leuk en leerzaam is voor jong en oud. In dit orkest leren de muzikanten wat het is om samen te spelen, zodat doorstromen naar het Harmonieorkest gemakkelijker gaat.

Het opleidingsorkest van de Muziekvereniging Abcouder Harmonie is in november 2010 gestart en bestaat uit ongeveer 20 muzikanten. Zowel jonge als oudere muzikanten, beginnende en ondersteunende muzikanten spelen hier samen, om zo met een complete harmonieorkestbezetting te leren samenspelen.

Een (beginnende) leerling mag op advies van de docent en dirigent van het opleidingsorkest meespelen in het opleidingsorkest. Meestal is dit na zo’n twee jaar muziekles. Kom een keer kijken als u nieuwsgierig bent of meld je hier aan als je mee wil spelen!

Het opleidingsorkest repeteert op de dinsdagavonden van 18.30 tot 19.15 uur. Naast de wekelijkse repetitieavonden geeft het opleidingsorkest ook regelmatig uitvoeringen tijdens concerten van de Abcouder Harmonie of speelt samen met het Harmonieorkest en Drumband. Sinds 2014 staat het opleidingsorkest onder bezielende leiding van Lindy Karreman.