De drumband bestaat uit ongeveer 15 leden van verschillende leeftijden. Deze vrij jonge groep repeteert elke maandag van 19.30 uur tot 22.00 uur. Kom gezellig een keer langs en kijk waar we mee bezig zijn!

De drumband, ook wel slagwerkgroep, speelt verschillende optredens. Kijk hier voor foto’s of meld je hier gelijk aan! Bij straatoptredens loopt de drumband voorop onder leiding van tamboerma├«tre Jack Ligtvoet. Maarten Rongen geeft de muzikale leiding aan de drumband. Lees meer over Maarten rongen hieronder.

Maarten Rongen

De muzikale leiding van de drumband is in handen van Maarten Rongen. Maarten, geboren te Horst (Limburg) en nu woonachtig in Diemen, begon op jonge leeftijd met het spelen van slagwerk in diverse amateur-orkesten. In 1979 behaalde hij bij Leo Pustjens aan de Venlose Muziekschool zijn instructeursdiploma. Na zijn HEAO-BE-studie studeerde hij aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jan Pustjens (solo-slagwerker) en Jan Labordus (solopaukenist) van het Koninklijk Concertgebouworkest. Tijdens zijn slagwerkstudie volgde hij diverse masterclasses en workshops voor marimba bij o.a. Keiko Abe, Leigh Howard Stevens en Robert van Size en voor drums bij Louis Bellson, Simon Phillips en Rick Latham. In 1989 studeerde hij af als docerend en uitvoerend musicus.

Maarten Rongen was als paukenist verbonden aan het Amsterdam Wind Orchestra, waarmee hij diverse cd-opnames heeft gemaakt. Sinds 1982 is hij actief als freelance slagwerker bij de Nederlandse beroepsorkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia. Tevens heeft hij gespeeld met het Pools Radio Symfonie Orkest, het Australian Chamber Orchestra en het Orchestra Sinfonica de Tenerife.

Sinds 1980 is hij werkzaam als slagwerkdocent bij een aantal muziekscholen en muziekverenigingen. Momenteel doceert hij aan de muziekscholen in Diemen, Vleuten, Breukelen, Maarssen, Aalsmeer, Uithoorn en Ronde Venen. Als dirigent/instructeur is hij sinds augustus 2004 verbonden aan de slagwerkgroep van de Abcouder Harmonie.

Naast bovenstaande werkzaamheden is Maarten Rongen een veel gevraagd jurylid van Kunstfactor voor de podium-, mars- en solistenwedstrijden, repetitor bij diverse muziekverenigingen en geeft hij clinics en workshops voor (amateur) slagwerkers. Tevens componeerde hij verschillende werken voor diverse slagwerkbezettingen.

Lees meer